Doe-het-zelf cursus beha

Het e-boek met de doe-het-zelf Cursus Patroontekenen Beha is samengesteld door Margreet van Dam van Merckwaerdigh (schrijfster van het boek Een Tweede Huid) die is gespecialiseerd in lingerie en badkleding uit stretchstoffen en veel vakkennis in huis heeft door jarenlange ervaring met particuliere en bedrijfsopdrachten.

Dit e-boek is een doe-het-zelf cursusboek waarmee je zelfstandig kunt leren hoe je basispatronen voor de beha van de grond af aan kunt tekenen. Het is gebaseerd op het lesmateriaal van de cursussen die Merckwaerdigh voorheen zelf heeft gegeven. Maar dan nog verder uitgebreid en rijk geïllustreerd bij elke stap die je moet doen. Het e-boek is opgedeeld in 2 delen die samen het e-(cursus)boek vormen :

  • Deel 1 : het grondpatroon
  • Deel 2 : de basisbewerkingen

Deel 1 : het grondpatroon bevat 62 rijk geïllustreerde kleurenpagina’s en laat je zien hoe je zelf een goed passend grondpatroon kunt tekenen met de Merckwaerdigh Methode. Je kunt daarbij kiezen uit 2 verschillende manieren van aanpak :

  • Het grondpatroon op eigen maten
  • Het grondpatroon in standaard confectiematen

In het e-boek staat uitgebreid beschreven wat de voordelen en nadelen zijn van elke aanpak. Stap voor stap krijg je uitleg in tekst en voorbeeld-illustraties wat je moet doen en waarom je dat moet doen. Nadat het grondpatroon klaar is volgt het stap-voor-stap proces hoe je een eerste testbeha in elkaar kunt stikken en hoe je eventuele maataanpassingen in je grondpatroon kunt maken als het toch nog niet helemaal naar wens is.

Deel 2 : de basis-bewerkingen bevat 53 rijk geïllustreerde kleurenpagina’s en voert je stap-voor-stap door mogelijkheden om het grondpatroon te bewerken tot allerlei verschillende ontwerpen beha. Je leert bijvoorbeeld de band hoger of lager te maken met alle consequenties die daarbij horen, de verticale coupelijn uit het grondpatroon te kantelen naar horizontaal of schuin, de bovenrand van de cup aan te passen en nog veel meer. Onder basis-bewerkingen wordt hier verstaan de bewerkingen die je altijd als eerste moet doen om een patroon aan te passen naar een ander ontwerp.

Op de Facebook pagina merckwaerdighNL zijn wat video’s geplaatst https://www.facebook.com/pg/merckwaerdigh.nl/videos/?ref=page_internal die je alvast zou kunnen bekijken voor een eerste indruk, je hoeft daarvoor zelf geen Facebook account te hebben.

Met dit e-(cursus)boek staat alle basiskennis nu bij elkaar in een begrijpelijke stap-voor-stap uitleg waarmee je zelf aan de slag kunt! Er zijn nog veel meer ontwerpen te bedenken en maken die wat ingewikkelder in elkaar steken, daarvoor ga ik op termijn aparte aanvullende modules ontwikkelen.

Het e-boek is beschikbaar als PDF bestand en kost in NEDERLAND inclusief 21% BTW €25, buiten Nederland geldt een ander BTW tarief. Per 1 januari 2020 wordt het BTW tarief voor e-boeken eindelijk gelijkgetrokken met drukwerk-boeken naar 9% en gaat het e-boek €22,50 kosten. Dat maakt het natuurlijk een beetje rare gang van zaken nu dit e-boek zo vlak voor die overgang uitkomt. Daarom bied ik t/m 31 december 2019 binnen Nederland een korting aan van €2,50! Buiten Nederland gelden andere prijzen, neem daarvoor contact op  via het contactformulier op de homepage of rechtstreeks naar merckwaerdigh@chello.nl .

Het nieuwe e-boek (deel 1+2 samen) kost binnen Nederland t/m 31 december 2019 inclusief 21% BTW €22,50(ipv €25) Deze aanbieding kun je bestellen via het contactformulier op de homepage of rechtstreeks naar merckwaerdigh@chello.nl . Vermeld daarbij :

  • dat je het nieuwe e-boek met de cursus beha patronen tekenen bestelt
  • je naam + welk land je woont (vanwege aparte belastingregels voor digitale producten) 
  • het e-mail adres waarheen ik het e-boek moet sturen
  • de naam van de rekeninghouder op de bankrekening waarmee je gaat betalen, anders kan ik het niet koppelen aan het e-mail adres! 

Je ontvangt daarna van mij de gegevens om de betaling van €22,50 te voldoen per bankoverschrijving. Zodra die betaling is bijgeschreven stuur ik het e-(cursus)boek naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven.  

Blijkt dat je tijdens het werken met het e-boek toch behoefte aan wat begeleiding hebt? Je zou dan contact kunnen opnemen met Esther Dekker van Essign : essignster@gmail.com zij heeft veel ervaring met de Merckwaerdigh Methode. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s