Cursussen

De cursussen Patroontekenen Slip en Beha zijn samengesteld door Margreet van Dam van Merckwaerdigh (schrijfster van het boek Een Tweede Huid) die is gespecialiseerd in lingerie en badkleding uit stretchstoffen en veel vakkennis in huis heeft door jarenlange ervaring met particuliere en bedrijfsopdrachten. Na vele jaren van cursisten opleiden is dit stokje nu overgedragen aan Esther Dekker van Essign met wie de laatste jaren vaak en met veel genoegen is samengewerkt. Ook zij heeft in de loop der jaren veel vakkennis opgedaan in het tekenen van patronen en het maken van lingerie dus de begeleiding van cursisten is bij haar in veilige en vakkundige handen!

Bovendien is er nu opnieuw de mogelijkheid de cursussen ‘face-to-face’ te volgen op haar locatie in Schiedam of eventueel zelfs bij je thuis.

Met de cursussen Patroontekenen Slip en Patroontekenen Beha leer je hoe je de patronen tekent die nodig zijn om lingerie en badkleding uit stretchstoffen te maken. Na afronding met goed resultaat van alle opdrachten wordt voor elke cursus apart een Certificaat uitgereikt.

De schriftelijke en e-mail cursussen behandelen ALLEEN het tekenen van de patronen. Het leren van het naaiwerk is schriftelijk of per e-mail (nog) niet haalbaar. Als je de cursussen ‘face-to-face’ volgt dan is het mogelijk het tekenen van de patronen te combineren met het naaiwerk.

HOE WERKT DAT MET DE SCHRIFTELIJKE / E-MAIL CURSUSSEN?

Na ontvangst van elke les neem je de lesstof door en teken je de opdrachten. Deze stuur je op en ze worden zorgvuldig nagekeken. Vervolgens krijg je de opdrachten retour + feedback + de volgende les. Soms zal worden gevraagd correcties te maken op het ingestuurde werk om zeker te zijn dat alle lesstof goed is begrepen. Op deze manier bepaal je zelf hoe snel of hoe langzaam de cursus verloopt.

Het recht op begeleiding vervalt na 3 jaar, eventueel resterende lesstof kan dan op verzoek worden toegestuurd.

Voor de e-mail versies moet je de mogelijkheid hebben de gemaakte opdrachten te scannen en als PDF te verzenden. Stuur eerst een PDF op van een stukje meetlint om te testen of deze maatvast is voordat je op de cursus inschrijft .

 

Certificaat Slip  : 9 lessen € 137,50 inclusief lesstof en verzending binnen Nederland of €95 per e-mail

Lesinhoud Certificaat Slip; Maattabellen – Opzet grondpatroon – Vergroten en verkleinen – Maatcorrecties – Intekeningen voor: Verhoogde beenuitsnijdingen – String – Verwerkingen geschulpte kantranden – Verlaagde beenuitsnijdingen – Boxershorts – Verwerking voor : Legging – Amerikaanse naad – foto-opdrachten.

Certificaat Beha : 10 lessen € 197,50 inclusief lesstof en verzending binnen Nederland of €150 per e-mail

Lesinhoud Certificaat Beha : Maattabellen – Opzet grondpatroon cup en beha-band – Vergroten en verkleinen van het patroon – Maatcorrecties – Intekeningen voor: horizontale coupenaad en schuine coupenaad – Diverse uitwerkingen van de bovencup – Strapless BH – Diverse uitwerkingen voor de beha-band – foto-opdrachten.

Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij Esther Dekker 

per telefoon 0653357920 

via e-mail essignnl@gmail.com 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s