Doe-het-zelf cursus beha

Het e-boek met de doe-het-zelf Cursus Patroontekenen Beha is samengesteld door Margreet van Dam van Merckwaerdigh (schrijfster van het boek Een Tweede Huid) die is gespecialiseerd in lingerie en badkleding uit stretchstoffen en veel vakkennis in huis heeft door jarenlange ervaring met particuliere en bedrijfsopdrachten.

Dit e-boek is een zelfstudie cursus waarmee je zelfstandig kunt leren hoe je basispatronen voor de beha van de grond af aan kunt tekenen. Het wordt als PDF bestand per e-mail verzonden en dit kun je zelf uitprinten op A4 papier of vanaf het scherm lezen.
Het is gebaseerd op het lesmateriaal van de cursussen die Merckwaerdigh voorheen zelf heeft gegeven. Maar dan nog verder uitgebreid en rijk geïllustreerd bij elke stap die je moet doen. Het e-boek is opgedeeld in 2 delen die samen het e-(cursus)boek vormen :

 • Deel 1 : het grondpatroon
 • Deel 2 : de basisbewerkingen

Deel 1 : het grondpatroon bevat 62 rijk geïllustreerde kleurenpagina’s en laat je zien hoe je zelf een goed passend grondpatroon kunt tekenen met de Merckwaerdigh Methode. Je kunt daarbij kiezen uit 2 verschillende manieren van aanpak :

 • Het grondpatroon op eigen maten
 • Het grondpatroon in standaard confectiematen

In het e-boek staat uitgebreid beschreven wat de voordelen en nadelen zijn van elke aanpak. Stap voor stap krijg je uitleg in tekst en voorbeeld-illustraties wat je moet doen en waarom je dat moet doen. Nadat het grondpatroon klaar is volgt het stap-voor-stap proces hoe je een eerste testbeha in elkaar kunt stikken en hoe je eventuele maataanpassingen in je grondpatroon kunt maken als het toch nog niet helemaal naar wens is.

Deel 2 : de basis-bewerkingen bevat 53 rijk geïllustreerde kleurenpagina’s en voert je stap-voor-stap door mogelijkheden om het grondpatroon te bewerken tot allerlei verschillende ontwerpen beha. Je leert bijvoorbeeld de band hoger of lager te maken met alle consequenties die daarbij horen, de verticale coupelijn uit het grondpatroon te kantelen naar horizontaal of schuin, de bovenrand van de cup aan te passen en nog veel meer. Onder basis-bewerkingen wordt hier verstaan de bewerkingen die je altijd als eerste moet doen om een patroon aan te passen naar een ander ontwerp.

Op de Facebook pagina merckwaerdighNL zijn wat video’s geplaatst die je alvast zou kunnen bekijken voor een eerste indruk, je hoeft daarvoor zelf geen Facebook account te hebben. Met deze e-boek zelfstudie cursus staat alle basiskennis nu bij elkaar in een begrijpelijke stap-voor-stap uitleg waarmee je zelf aan de slag kunt!

Je kunt deze e-boek zelfstudie cursus aanschaffen en meteen downloaden via platform Etsy voor €24,81

De e-boek zelfstudie cursus (deel 1+2 samen) kost €22,50  inclusief 9% BTW  wanneer dit bestelt via het contactformulier op de homepage of meteen rechtstreeks naar merckwaerdigh@chello.nl  
Vermeld hierbij :

 • dat je het e-boek met de zelfstudie cursus beha patronen tekenen bestelt
 • je naam + welk land je woont (vanwege btw-regels voor digitale producten) 
 • de naam van de rekeninghouder op de bankrekening waarmee je gaat betalen als deze afwijkt van je eigen naam, anders kan ik het niet koppelen aan het e-mail adres! 
 • Je ontvangt daarna van mij de gegevens om de betaling van €22,50 te voldoen per bankoverschrijving. Zodra die betaling is bijgeschreven stuur ik de e-boek zelfstudie cursus als PDF bestand per e-mail op.  Je kunt het daarna zelf uitprinten op A4 papier of op je scherm lezen.

Advertisement

9 thoughts on “Doe-het-zelf cursus beha

  • Jazeker, het is een PDF bestand dat je gewoon kunt printen. Het zijn wel 115 pagina’s met veel kleur illustraties dus zorg dat je voldoende inkt en papier in de printer hebt …

   Like

 1. Je gebruikt in principe dezelfde grondpatronen, het grootste verschil is dat bij beugels de cups exact om de ronding van de onderborst moet aansluiten en zonder beugels heb je daar meer vrijheid in. Je kunt het e-boek dus zeker gebruiken voor alle patronen zonder beugel die je zou willen maken.

  Like

 2. Michelle says:

  Kan je met het boek elke maat tekenen? Ook een grotere boezem met een kleine omtrek?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s