Cursussen

Merckwaerdigh biedt een aantal schriftelijke cursussen patroontekenen met Certificaat en persoonlijke begeleiding. Hierbij leer je hoe je de patronen tekent die nodig zijn om lingerie en badkleding uit stretchstoffen te maken.

De patronen (en ook het naaiwerk) voor glad aangesloten elastische stoffen zijn net even anders dan voor geweven stoffen die altijd iets ruimer zitten. Merckwaerdigh is hierin gespecialiseerd en heeft veel vakkennis in huis door jarenlange ervaring met particuliere en bedrijfsopdrachten.

 

Hoe gaat alles in z’n werk?

Na ontvangst van elke les neem je de lesstof door en teken je de patronen uit de opdrachten. Deze stuur je op en ze worden zorgvuldig nagekeken. Vervolgens krijg je de opdrachten retour + uitgebreide feedback + de volgende les. Op deze manier bepaal je zelf hoe snel of hoe langzaam de cursus verloopt.

Wel vervalt het recht op begeleiding na 3 jaar, eventueel resterende lesstof kan dan op verzoek worden toegestuurd.

 

Certificaat Slip  : 9 lessen € 135,- inclusief lesstof en verzending binnen Nederland of €95 per e-mail

Certificaat Beha  : 10 lessen € 195,- inclusief lesstof en verzending binnen Nederland of €150 per e-mail

Voor de e-mail optie moet je de mogelijkheid hebben de gemaakte opdrachten te scannen en als PDF bestand te versturen. Het is verstandig voordat je op de cursus inschrijft eerst een PDF op te sturen van een stukje meetlint om te testen of de PDF maatvast is.

NB : De vroegere cursus beha is opgesplitst in de basiscursus en tzt een vervolgcursus voor gevorderden, deze wordt uitgebreider dan voorheen en is momenteel nog in ontwikkeling.

 

Lesinhoud Certificaat Slip;

Maattabellen – Opzet grondpatroon – Vergroten en verkleinen – Maatcorrecties – Intekeningen voor: Diverse verhoogde beenuitsnijdingen – String – Diverse verwerkingen geschulpte kantranden – Verlaagde beenuitsnijdingen – Boxershorts – Verwerking voor : Legging – Amerikaanse naad – Verstevigingsdelen – foto-opdrachten.

Lesinhoud Certificaat Beha :

Maattabellen – Opzet grondpatroon cup en beha-band – Vergroten en verkleinen van het patroon – Maatcorrecties – Intekeningen voor: horizontale coupenaad en schuine coupenaad – Diverse uitwerkingen van de bovencup – Strapless BH Diverse uitwerkingen voor de beha-band – foto-opdrachten.

 

 

Aanmelden kan via het contactformulier (het envelopje) onderaan de Home page

of per e-mail naar merckwaerdigh@chello.nl 

Vermeld daarbij : naam, adres en welke cursus.

Bij de bevestiging van inschrijving stuur ik ook de betalingsgegevens mee.

Betaling van de cursus kan met een overschrijving via je eigen bank

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s